29 Ekim 2014 Çarşamba

MERSİN STADYUMU

       Mersin ilinin Yenişehir ilçesinde 25.534 kişi kapasiteli olarak 2013 yılı Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresine (TOKİ) yaptırılmıştır. 2011 yılında inşaatına başlanılan projenin ilk müteahhidi  Uzunlar İnşaat tarafından başlanılmış, daha sonra firmanın zor duruma düşmesi ile yeni bir ihale yapılarak Limak İnşaata proje devredilmiştir. Stad uzun ve yorucu çalışmalar sonrasında 17.Akdeniz Oyunları açılış ve kapanışı ile 32 spor branşında müsabakaya ev sahipliği yapmıştır. Akdeniz Oyunlarının tamamlanmasının ardından saha içi drenaj ve çimlendirme çalışmaları yapılarak süper lig ekibi Mersin İdman Yurdu'na tahsis edilmiştir.




       Bir çok spor müsabakası için planlanan stadyumda 900 vip koltuk, 180 adet protokol koltuğu ve 876 adet loca yer almaktadır. Acil durumlarda stadın hızla tahliye olabilmesi için 34 adet merdiven, konforlu bir ulaşım için 156 araçlık kapalı otopark, 1295 araçlık açık otopark ve 46 otobüsün park edeceği alan bulunmaktadır. 55.000 m² inşaat alanına sahip olan projede restaurant, sağlık merkezi, polis merkezi, gişeler, food-courd kısımları ile 23 adet bayan, 27 adet erkek 4 adet engelli wc yer almaktadır. 4 adet soyunma odasında ise 19 tane sporcu tuvaleti bulunmaktadır.



       Mersin Olimpiyat stadının mimari projesini, ülkemizdeki bu tür projelerin çizimlerini üstlenen Bahadır Kul proje ofisi üstlenmiştir. Bahadır Kul proje ofisi tarafından mimari projesinin hazırlandığı Kayseri Kadir Has Stadyumunun proje bilgilerine   buradan ulaşabilirsiniz.


Mersin Olimpiyat Stadı Proje Künyesi :

Mimari Proje: Bahadır Kul Architects

Statik Proje : Göktem Mühendislik

Elektrik Proje: Sistemli Elektrik

Mekanik Proje: 2Y Mekanik

Peyzaj Projesi : Bahadır Kul Architects


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder