14 Ağustos 2013 Çarşamba

ZEKİ BAYRAK SOSYAL TESİSLERİ



     Herkesin önünden defalarca geçtiği fakat hiç bir yerde reklamı yapılmadığı için sadece müdavimlerinin bildiği İstanbul, Eskişehir, Antalya, Afyon, Kütahya, Bursa yol güzergahlarının tam kesişim noktasında Bilecik ilinin Bozüyük ilçesinin girişinde keyifli bir mola ve dinlenme yeridir. Adelet Bakanlığı tarafından işletilen Zeki Bayrak Uygulamalı tesis ve sosyal tesis işletmeciliği 2007 yılının Ekim ayından beri hizmet vermektedir.




    160 kişiye hizmet verebilecek kapasitedeki tesiste, 600 m² kapalı alan içerisinde 150m² kapalı restoran ,160m² veranda, 60m² market, 2 şer kişilik 3 adet misafirhane ve dinlenme salonu 3000 m² açık otopark alanı 121 m² alanlı çocuk parkı Mescit, ve tuvaletler bulunmaktadır. Ayrıca cezaevindeki mahkumların el emeklerinin sergilenerek kendilerine gelir kazandırabileceği El Sanatları Ürünleri  satış mağazası yer almaktadır. Mağazada çeşitli taşlardan yapılan takılar, süs eşyaları, deri ürünler, vazolar, tesbihler vb. ürünlerin satışı yapılmaktadır.

 
     Özellikle yazın verandasının altında yemeğinizi yerken çocuklarınız da gözünüzün önünde parkta gönüllerince eğlenmektedirler. Diğer mola yerlerinden farklı olarak yoğun araç trafiği,  kalabalık olmaması ve fiyatları tesisin en önemli artısıdır.  Sabahları açık büfe kahvaltı, sahanda yumurta ve melemen çeşitlerinden birini seçebilir veya sıcak bir çorba içebilirsiniz. Diğer saatlerde ise ızgara veya pide çeşitlerinden istediğinizi seçebilirsiniz. İstanbul Eskişehir Antalya yol güzergahı üzerindeki tüm tesislerden daha  uygun olan fiyatlarının bir kısmı ise  ; Lahmacun 2 TL, Kıymalı Pide 5 TL, Izgara Köfte 7 TL, Adana Kebap 8 TL, Yayık Ayran 1,25 TL, Cola ve Fanta ise 1,50 TL olarak belirlenmiştir.