1 Haziran 2013 Cumartesi

FLORYA SOSYAL TESİSLER

    İstanbul Avrupa yakasındaki sahildeki ender yeşil alan ve dinlenme yerlerinden bir tanesidir. Küçükçekmece ile Yeşilköy arasındaki sahil yolu üzerinde itfaiye binasının hemen arkasında yer almaktadır. Sadece özel araç ile ulaşımın mümkün olduğu parkın otoparkı da ücretsizdir.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen sosyal tesis ve düğün salonunu içinde bulundurmaktadır. Yaz aylarında hafta sonları hem düğün organizasyonları hem de gezmek için gelenlerden dolayı çok kalabalık olmaktadır. İçerisinde bir havuz başı ve bir de kapalı düğün salonu bulunmaktadır.



   Çocuklu aileler tarafından daha çok tercih edilen tesis içerisinde çocukların trafik kurallarını öğrenmesinde faydalı olacak olan bir trafik eğitim parkuru mevcuttur. Çocuklar bu parkur da bulunan trafik ışıkları, döner kavşaklar ve  otopark cepleri içerisinde bisiklet, kaykay binebilir akülü arabaları ile gönüllerince gezebilmektedirler. Buradan sıkılan çocuğunuzu üç tane çocuk oyun alanından istediğinde oynayarken veya havuzun yanındaki ördekleri izlemeye giderken bulabilirsiniz.


    Çocukların bu parkı sevmesindeki diğer etkenler ise içerisinde daha çok kümes hayvanları ve tavşanların olduğu ufak bir hayvanat bahçesinin ve gayet güzel lunaparkının bulunmasıdır. Lunapark içerisinde go-kart pisti, dönme dolap, atlı karınca, çarpışan otolar gibi bir çok eğlence aracının bulunmasıdır. Burada aynı zamanda yetişkinler ve çocuklar için bisiklet kiralaması yapılmaktadır. Hem de iki kişi ortak olarak pedal çevirebileceğiniz ikiz bisikletleride var.



Florya sosyal tesislerinden çıkarak  sahil boyunca yürüyerek deniz havası almanız da mümkün. Atatürk Havaalanına inen uçakları gayet yakından görerek fotoğraflayabilirsiniz. Tesisler içerisinde hem yemek için restaurant bölümü hemde atıştırmalık yiyebilceğiniz cafe kısmı bulunmaktadır.