18 Nisan 2013 Perşembe

VİALAND

Leica Runner 24 Nivo ve arka planda King Kong 


   İstanbul'un Eyüp semtinde Yeşilpınar Mahallesi Girne Caddesi üzerine inşaa edilen dev alışveriş ve eğlence merkezi eskiden Beylikdüzü'nde bulunan Tatilya'nın boşluğunu dolduracak. 2011 yılının Eylül ayında temeli atılan Vialand'ın bulunduğu arsa İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait ve yatırımcıları Gürsoy Grup ve Via Properties ortaklığı olarak dikkat çekiyor.


600.000 m² gibi çok büyük bir alana yayılan Vialand içerisinde 110.000 m² kiralanabilir ticari alan ve 8000 araçlık otopark bulunuyor. Projenin girişinde 2000 m² alan üzerine kurulu bir şato sizi karşılamaktadır.  


Vialand Alışveriş ve Eğlence Merkezi 4 ayrı bölgeden oluşuyor. Bunlar:

* Fun Zone ( Eğlence Bölgesi)

   Burada ülkemizde bulunan lunaparklardan çok farklı bir konsepte güvenli bir eğlence merkezi yer almaktadır. Bu bölgenin sadece çocuklara değil tüm yaş gruplarına hitap etmesi düşünülmüştür.




* Shoppin Zone ( Alışveriş Bölgesi)
  
   Son zamanlarda görmeyi alıştığımız cadde alışveriş merkezi şeklinde tasarlanan mekanda mağazalar ve yeme-içme yerleri bulunmaktadır. Ayrıca caddenin ortasından geçen tramvay hattıyla tüm bölgeyi rahatlıkla gezmeniz mümkün.



* Adventure Zone ( Macera Bölgesi )

   Bu bölümde heyecanın üst seviyeye çıkaracak eğlenceli ve bir o kadar da hızlı olan Roller Coaster (Hız treni), unutulmaz sinema karekteri King Kong ve dünyanın seçkin merkezlerinde bulunan Splash Coaster ( Su hızlı treni) yer almaktadır.


* History Zone (Tarih Bölgesi)

   İsmindende anlaşılacağı üzere sizleri tarihsel bir yolculuğa çıkartmak için düzenlenmiş alanda eski İstanbul sokakları, cumbalı evler ve İstanbul'un fethinin canlandırıldığı bölüm bulunmaktadır.



   Yerli ve yabancı bir çok turistin ilgisini çekecek Vialand'ın etrafındaki gecekonduların yıkılarak kentsel dönüşüm projesini ise Gaziosmanpaşa Belediyesi yürütmektedir. 


    Açılış tarihi olarak Mayıs 2013 yılı düşünülen Vialand da bilet fiyatları ise günlük giriş yetişkinler için 50 TL 4-12 yaş için 40 TL olarak belirlenmiştir. Eğlence Merkezi hafta içi 10.00 - 19.00 hafta sonu 10.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet verecektir.