9 Nisan 2013 Salı

MALL OF İSTANBUL


   İstanbul TEM otoyolu Mahmutbey gişelerin yan tarafında Başakşehir'e giden yola cepheli ve Atatürk Havaalanı kavşağının birleştiği yerde 2011 yılının Avrupa'nın en iyi karma kullanım projesi yükseliyor.


   Torunlar Gayrimenkul ve Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen projede 123.000 m² alan üzerine toplam inşaat alanı 655.357 m² ve içerisinde alışveriş merkezi, otel, residence ve ofislerden oluşan bir yaşam merkezidir. 


   Mall of İstanbul'da 350 adet mağaza, 1081 adet residence konut alanı, 179 adet ofis ve 16 adet sinema salonundan oluşmaktadır. Proje içerisinde açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness center, gurme center, eğlence parkı, doğa parkı, bilim müzesi ve nostaljik tramvay hattı bulunmaktadır. Ayrıca keyif meydanı adında barbekü yapılabilecek alan tasarlanmıştır.


  Toplam 4 bloktan oluşan residence kısmının dış cephe kaplamaları Okyanus Grup tarafından yapılmaktadır. Bu imalatlar 30.000 m² giydirme cephe, 6.000 m² alüminyum kompozit panel ve 10.000 m² mantolamadan oluşmaktadır.


   Proje bünyesinde kullanılacak 5 adet dış cephe asansörleri ise Ark-Kremayerli cephe asansörleri tarafından tedarik edilmiştir.


Mall Of İstanbul proje künyesi ise:

Proje Yatırım ve Pazarlama : Torunlar GYO.

Tasarım ve Mimari Proje     : Development Design Group ve Ömerler Mimarlık

Statik Proje                         : Balkar Mühendislik

Mekanik Proje                    : Tanrıöver Mühendislik

Elektrik Proje                      : HB Teknik